Kwaliteitskeurmerk gastouders

KWALITEITSKEURMERK GASTOUDERS

Cursussen

Een in het LRKP geregistreerde gastouder voldoet aan de wettelijke eisen zoals deze zijn besproken in ons onderdeel Wettelijke eisen gastouders.

Dan bent u gastouder, die voldoet aan alle door de wet gestelde eisen. Wilt u zich echter onderscheiden en uitstralen dat u uw beroep professioneel aanpakt en dat u de beste kwaliteit wilt bieden ten behoeve van het welzijn van het kind, dan kunt u bij ons het Kwaliteitskeurmerk Gastouder behalen.

Voor de professionele gastouder verzorgen en organiseren wij de onderstaande cursussen. Voor elk met goed gevolg doorlopen cursus ontvangt u een deelcertificaat. Indien u alle 8 cursussen met goed gevolg hebt doorlopen ontvangt u het certificaat Kwaliteitskeurmerk voor Gastouder.

Houders van De Kroon Voordeelpas ontvangen een korting van 10% op de deelnamekosten.
Gastouders die ingeschreven staan bij Gastouderbureau Excellent (Excellente Gastouder / Excellente GO) betalen GEEN kosten, alle cursussen zijn voor hen GRATIS.

Om in aanmerking te komen voor het Kwaliteitskeurmerk Gastouders dient u de volgende trainingen met goed gevolg te hebben afgerond:

  • Ondernemingsplan
    U stelt uw eigen ondernemingsplan op met daarin duidelijke omschrijvingen van uw visie, doelen, financiën en marketing.
  • Meldcode kindermishandeling
    In deze cursus wordt uitgelegd hoe u kindermishandeling kunt herkennen, waar moet u op letten. Verder wordt behandeld hoe u moet omgaan met de meldcode en wat zijn de te ondernemen stappen.
  • Risico’s in huis beperken
    In deze cursus wordt bekeken hoe u ervoor zorgt dat u huis altijd veilig is.
  • Klantenwerving door gastouders
    In deze cursus leert u hoe u zelf uw klanten (vraagouders) kunt benaderen en werven.
  • Evalueren van de opvang
    Deze cursus gaat over de vraag hoe u uw eigen opvang evalueert en hoe u dit communiceert met de vraagouders.
  • Doen, praten en bewegen
    Deze training bestaat uit 3 onderdelen, waarbij met betrekking tot elk onderdeel wordt uitgelegd hoe dit door de CED groep ontwikkelde programma moet worden geïnterpreteerd en toegepast.
  • Positief opvoeden
    Opvoeden is leuk maar soms ook lastig. Wat doet u als uw opvangkind slecht luistert? Of vaak driftbuien heeft? Deze cursus is bedoeld om een goede band te ontwikkelen en op een positieve manier omgaan met lastige opvoedsituaties.
  • Pedagogiek voor de gastouder
    Hier wordt verder ingegaan op het pedagogisch beleidsplan. Hoe wordt dit bij u in de praktijk toegepast. U stelt tijdens deze cursus een eigen pedagogisch beleidsplan op, die is gebaseerd op uw eigen opvang